Transportnieuws

Voor de laatste nieuwtjes uit de transportsector!
Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 19, 2018 12:38 pm

Noordendorp Transport neemt Harwig Transport over

Noordendorp Transport uit Haaksbergen blijft op het overnamepad. Met ingang van 3 april neemt het bedrijf van Michel Wentink de activiteiten over van het familiebedrijf Harwig Transport uit Nijverdal. Dat meldt Noordendorp op haar website.

Afbeelding

Afbeelding

Na ruim 35 jaar actief te zijn geweest in de transportsector heeft Harwig Transport besloten dat het tijd voor hen is om een ‘nieuwe weg’ in te slaan. Harwig Transport heeft zich altijd sterk gericht op nationaal en internationaal transport van bouwgerelateerde producten.
De activiteiten sluiten goed aan op de strategische speerpunten van Noordendorp Transport, waarbij Noordendorp Transport zich focust op nationale en internationale distributie van productie- en bouwgerelateerde producten, ADR-goederen alsmede warehousing en assemblage.
Naast alle activiteiten gaat ook het voltallige personeel en wagenpark van Harwig Transport bij de overname mee. Naar deze overname is zorgvuldig toegewerkt door beide partijen, zodat Noordendorp Transport vanuit Haaksbergen eenzelfde service en kwaliteit kan blijven bieden.
Naast groot transport biedt Noordendorp Transport nationale en internationale koeriersdiensten & snel transporten aan. Dit doet zij vanuit de vestiging Zwolle, opererend onder de naam MIGRO Logistiek (dat Noordendorp in juli vorig jaar overnam) en vanuit Haaksbergen onder de naam BWH Logistiek.


Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 19, 2018 12:41 pm

Nijwa bouwt tankstation in Borne

Nijwa Groep heeft afgelopen vrijdag haar handtekening gezet voor de aankoop van extra grond op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp in Borne. Op de 1,4 hectare grond, naast het huidige pand van Nijwa aan de A1, wil het bedrijf een tankstation realiseren. Dat meldt Hengelo’s Weekblad.

Afbeelding

Nijwa Groep heeft op het industrieterrein sinds 2015 een state-of-the-art dealerbedrijf voor Volvo Trucks en Renaults. Ook kunnen klanten er terecht voor verhuur, APK en truck- en traileronderhoud. Met het geplande tankstation wordt de service verder uitgebreid.
Volgens Nijwa speelt het ultramoderne tankstation in op een duurzamere samenleving en de groeiende vraag van transportbedrijven naar schonere brandstoffen. “We zijn blij dat we dat op een plek als deze kunnen doen”, aldus directeur Erik Schiphorst. “Niet alleen zitten we op een prachtige zichtlocatie, door de centrale ligging bij het knooppunt A35 en de A1 is de nieuwe vestiging makkelijk te bereiken voor iedereen.”


Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 19, 2018 12:49 pm

Tirol gaat vrachtverkeer over Brenner doseren

Tirol gaat dit jaar 25 keer een rem op het vrachtverkeer over de Brenner gooien. Dat meldt Evofenedex. Komende donderdag, 22 maart, staat de eerste van deze ‘Blockabfertigungen’ gepland.

Afbeelding

Afbeelding

Met zo’n Blockabfertigung willen de bergbewoners op drukke dagen bij Kufstein het vrachtverkeer richting het zuiden gaat doseren. Tijdens een Blockabfertigung mogen er maximaal driehonderd vrachtauto’s per uur de Brennerpas passeren.
Reden voor de invoering is een stijging van de hoeveelheid vrachtverkeer in januari en februari met 16 procent. Komende donderdag, 22 maart, staat de eerste Blockabfertigung gepland. Voor de maand april staat deze al vier maal gepland.
In overleg met Duitsland, Italië, Oostenrijk en deelstaat Tirol is aangegeven dat er ingezet gaat worden op verbetering van de capaciteit per spoor om zo de verkeersdruk op de Alpenregio af te laten nemen. Hieronder is een overzicht van de geplande data voor een Blockabfertigung. Indien noodzakelijk houdt Tirol zich het recht voor om extra Blockabfertigungen af te kondigen.


Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 19, 2018 12:55 pm

MAN 2018: Nieuwe Interieurs!

Afbeelding

Bij MAN is het interieur aangepakt voor de 2018 modellen. Voortaan is er een mooi kleurenscherm, maar er...

Kijk en lees verder op Bigtruck.nl

Bron: Bigtruck.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » wo mar 21, 2018 4:45 pm

Nieuwe campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl van start

Het aantal openstaande vacatures in de transportsector lag eind 2017 bijna 50 procent hoger dan in 2016. Daarom startte maandag een nieuwe wervingscampagne voor 1.500 extra vrachtwagenchauffeurs. Zanger Xander de Buisonjé trapte de campagne af en maakte bekend dat hij zelf niet in de top 10 van meest meegezongen artiesten staat.

Afbeelding

Het aantal werknemers in de sector stijgt nu 15 kwartalen op rij tot een recordhoogte van 148.621 werknemers. De piek voor instroom ligt op 20 jaar en voor uitstroom op 66 jaar. Dit blijkt uit de nieuwste Sectormonitor die is uitgebracht door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Zanger Xander de Buisonjé trapte de campagne ‘Ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ af met een druk op de toeter van de speciale campagnevrachtwagen. Deze vrachtauto bevat foto’s en quotes van een aantal vrachtwagenchauffeurs die recent de stap naar dit beroep maakten. Zij staan symbool voor dit mooie vak en de zoektocht naar nieuwe collega’s.
“Werken in de transport en logistiek sector brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft een gevoel van vrijheid en elke dag is weer een nieuw avontuur. Bovendien ben je als vrachtwagenchauffeur onmisbaar; je houdt de Nederlandse economie letterlijk in beweging”, vertelt Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek.
Jan Boeve, directeur van TLN, meldt: “Eerder zochten we ook al met succes 2.000 nieuwe chauffeurs. Omdat de sector zo hard groeit, is het belangrijk om nog meer mensen te vinden die dit mooie vak ambiëren.”
Willem Dijkhuizen van FNV Transport & Logistiek ziet in de nieuwe campagne een mooie mogelijkheid voor doorgroei van personeel, dat in de logistiek al actief is, maar wil doorgroeien naar vrachtwachtchauffeur. “Voor deze categorie is er in de nieuwe campagne perspectief op een mooie, nieuwe functie met een contract voor onbepaalde tijd”.
Veel chauffeurs zien het gevoel van vrijheid dat het beroep met zich meebrengt als één van de grote voordelen van hun werk. Dit vrije gevoel wordt mede ingegeven door het luisteren naar muziek. In de vrachtwagen kun je helemaal zelf bepalen naar welke muziek je luistert, beaamt 94 procent van de chauffeurs. Mede daardoor ziet 71 procent van de chauffeurs muziek als verrijking van de baan en bovendien vindt 74 procent dat het luisteren naar eigen muziek het gevoel van vrijheid vergroot. Onderweg luisteren naar je lievelingsmuziek geeft ook nog eens extra energie (74 procent).
Muziek speelt voor veel chauffeurs dus een belangrijke rol. Pop, rock en Nederlandstalig zijn de meest geliefde genres. Bijna 80 procent van de chauffeurs zingt of neuriet mee met muziek in de vrachtwagen. Maar met welke artiesten zingen onze chauffeurs eigenlijk het allerliefste mee? Het Sectorinstituut onderzocht dit onder 597 chauffeurs en kwam tot deze top 10:

Afbeelding

Top 10 meest meegezongen artiesten:

André Hazes (Sr.)
2. Jannes
3. Bløf
4. Guus Meeuwis
5. Marco Borsato
6. Queen
7. Henk Wijngaard
8. Normaal
9. Golden Earring
10. Jan Smit


De top 10 is hier te beluisteren.

Uit onderzoek blijkt dat muziek heel belangrijk is voor chauffeurs. Het versterkt hun gevoel van vrijheid en geeft energie. Want wat is er fijner dan vrijheid in je baan en lekker meezingen vanuit je eigen, mobiele werkplek? Dus als je wilt doen wat je leuk vindt, maak er dan werk van via de nieuwe campagne www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl
De vooruitzichten in de transportsector zijn erg goed en werkgevers hebben veel vacatures. Daarom stimuleren werkgevers- en werknemersorganisaties zowel zittend als nieuw personeel om zich te laten opleiden tot vrachtwagenchauffeur. Werkgevers bieden een garantie aan voor een baan van tenminste 32 uur en de eigen bijdrage voor zittend personeel is nihil en voor nieuw personeel 15 procent. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert deze wervingscampagne uit in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. Het aangeboden traject wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de sector transport en logistiek. Meer informatie over de campagne is te vinden op

www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » wo mar 21, 2018 5:12 pm

Eigen vervoerders moeten oppassen bij laadruimte delen

Eigen vervoerders die lege kilometers willen voorkomen en hun laadruimte beschikbaar stellen voor vracht van andere vervoerders, moeten goed oppassen dat ze wel aan de regels voldoen. Dat meldt hun eigen branchevereniging Evofenedex. Wie de regels niet volgt kan een boete tot 4300 euro krijgen.

Afbeelding

Evofenedex heeft daarom nu een ‘Handreiking Eigen Vervoer en Beroepsgoederenvervoer’, die voor leden te bestellen is. De branche-organisatie zegt steeds meer signalen binnen te krijgen van eigen vervoerders die effectiever lege kilometers willen voorkomen door het meenemen van vracht voor anderen. “Omdat het goed gaat met de Nederlandse economie neemt de vraag naar goederenvervoer sterk toe”, zo stelt Fred Hoozemans van Evofenedex. “Veel eigen vervoerders krijgen daarom de vraag van andere bedrijven of ze op hun lege heen- of terugreis goederen voor hun willen meenemen.”
Maar dat mag niet zomaar. Hoozemans: “De wetgeving ligt hier wel bij op de loer. Eigen vervoerders mogen volgens de Wet Wegvervoer Goederen (WWG) alleen goederen vervoeren die voor het eigen bedrijf bestemd zijn of van het bedrijf afkomstig zijn. Dus de melkboer mag alleen melk- en zuivelproducten vervoeren en de fietsenhandelaar alleen fietsen en toebehoren.”
De WWG schrijft voor dat een bedrijf dat voor anderen goederen wil vervoeren, moet voldoen aan een aantal regels. Zo moet er een vakbekwaam persoon in het bedrijf aanwezig zijn. Deze vervoersmanager moet in het bezit zijn van het ondernemersdiploma Beroepsgoederenvervoer. “Wanneer een eigen vervoerder desondanks wel een vracht voor iemand meeneemt terwijl hij niet in bezit is van de juiste papieren pleegt hij een economisch delict. Dit levert een boete op, die kan oplopen tot 4.300 euro”, waarschuwt Hoozemans.


Bron: Evofenedex.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » wo mar 21, 2018 5:18 pm

Veldhuizen introduceert knikkende LF

Voor het transport van grasmaaiers en golfbaan-machines heeft Veldhuizen een oprij-vrachtwagen ontwikkeld met een knikkende laadvloer.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De ontwikkeling is gebaseerd op de techniek van een knikkende oplegger van de B+E opleggers. Zo is de oprij-hoek slechts 9° en is de aluminium oprij-klep uitgevoerd met een dubbel scharnier, zodat er geen luchtweerstand is bij leeg rijden. Om ook een aanhangwagen mee te nemen achter de vrachtwagen, moest de scharnierende laadvoer uitgevoerd worden met een dubbele veiligheid. De oprij-vrachtwagen is leverbaar met een laadvermogen van 10 en 11,5 ton en mag aanhangwagens trekken tot 10 ton.
Zout strooien
In het ontwerp is rekening gehouden met multi-inzetbaarheid. Zo is het knikkende deel afneembaar en is de wagen ook in te zetten als zoutstrooier. Het basis chassis is hiervoor uitgevoerd met 4 twist-lock-montagepunten en een stootbalk, achterlampen en Din-plaat voor de montage van een sneeuwschuiver.


Bron: Truckstar.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 26, 2018 8:23 am

Rijkswaterstaat verbetert actuele verkeersinformatie

Rijkswaterstaat biedt vanaf heden meer actuele verkeersinformatie over het hoofdwegennet om weggebruikers beter geïnformeerd op weg te laten gaan.

Afbeelding

Via het nieuwe Twitteraccount @RWSverkeersinfo (voorheen VID) en de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie worden weggebruikers 24/7 geïnformeerd over de actuele verkeersinformatie, spitsverwachtingen en nieuwsfeiten. Als wegbeheerder ziet Rijkswaterstaat het als haar taak, om in het kader van de toenemende filedruk, weggebruikers te voorzien van praktische informatie voor, tijdens en na de reis. Kortom, weten waarom het vaststaat, wat we er aan doen en wat het alternatief is.
Om de doorstroming en veiligheid op de weg te bevorderen is goede verkeersinformatie essentieel. De op 1 maart 2018 overgenomen verkeersinformatieactiviteiten van de VID stellen Rijkswaterstaat in staat om op een kwalitatief hoog niveau informatie aan de weggebruiker te verstrekken en reistijden nog betrouwbaarder te voorspellen. Zo kunnen weggebruikers zich beter voorbereiden en vertragingen waar mogelijk voorkomen.
Naast het Twitteraccount en de website start Rijkswaterstaat op korte termijn met een dagelijkse spitsverwachting. In een korte video worden weggebruikers geïnformeerd over bijzonderheden tijdens de ochtend- en avondspits. Deze video wordt vanaf medio april op het YouTube-kanaal van Rijkswaterstaat geplaatst.


Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 26, 2018 8:45 am

Maatregelen nodig voor handhaving milieuzone Maasvlakte

Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie.

Afbeelding

Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op, mits ze niet ouder zijn dan zeven jaar. De toegangseisen gelden voor alle vrachtauto’s. Ongeveer 10 procent van de voertuigen op de Maasvlakte heeft een buitenlands kenteken. In het gebied hangen camera’s die aan het kenteken van een vrachtauto kunnen zien of die wel of niet de milieuzone mag inrijden. Een chauffeur die de regels van de milieuzone overtreedt, kan dus een boete verwachten. Dat geldt echter alleen voor Nederlandse voertuigen.

Boetes lastig te innen
Om vast te stellen of een voertuig in overtreding is, zijn gegevens van dat voertuig nodig, zoals de Euroklasse en de leeftijd. Om boetes te kunnen versturen zijn gegevens van de kentekenhouder nodig. Van Nederlandse voertuigen zijn al die gegevens bekend, maar van buitenlandse kentekens niet. Er bestaan in de EU geen afspraken tussen lidstaten om voor deze overtredingen dergelijke gegevens uit te wisselen. Daarom heeft Rotterdam een registratieverplichting voor buitenlandse voertuigen ingevoerd.
Het probleem is dat slechts ongeveer de helft van alle buitenlandse vrachtauto’s die op de Maasvlakte komt, geregistreerd is. Om de eigenaarsgegevens te achterhalen van de andere helft, is medewerking nodig van de buitenlandse registratieautoriteiten (‘RDW’s’). Die blijken dat vaak te weigeren. Daarnaast blijkt dat boetes voor vrachtauto’s waarvan de gegevens wel bekend zijn, ook niet door andere Lidstaten in behandeling worden genomen.

Oplossing: Europese afspraken
De oplossing ligt voor de hand: Europese afspraken over informatie-uitwisseling. Dan kunnen buitenlandse overtreders gewoon via camera’s betrapt en beboet worden en is de inning van de boetes ook geen probleem meer. Dat werkt. Voor onder meer snelheidsovertredingen zijn er al wel Europese afspraken over informatie-uitwisseling. De boetes voor die overtredingen worden wél geïnd : 70 tot 80 procent van de buitenlandse overtreders betaalt netjes de boete. In het kader van het Mobility Package van de Europese Commissie zijn in het Europees Parlement concrete voorstellen gedaan om een verplichting voor gegevensuitwisseling in de betreffende richtlijn op te nemen. TLN kaartte het belang van zulke afspraken eerder al aan bij de Tweede Kamer. TLN roept minister Van Nieuwenhuizen op om deze voorstellen in de Europese Raad te steunen.

Politie-inzet noodzakelijk
Om in de tussentijd toch geloofwaardig te kunnen handhaven zijn dus staandehoudingen nodig. De gemeente houdt gemiddeld elke maand een handhavingsactie op de Maasvlakte, specifiek gericht op buitenlandse kentekens. Daar is echter de inzet van de politie bij nodig, omdat de controleurs van de gemeente niet zomaar een rijdende vrachtauto tot stilstaan mogen dwingen. De politie geeft echter aan te weinig capaciteit te hebben om op grote schaal te kunnen handhaven. Het is op dit moment noodzakelijk dat de politie meer capaciteit vrijmaakt voor het staande houden van buitenlandse overtreders op de Maasvlakte. TLN roept de politie in de regio dan ook op om dit probleem meer prioriteit te geven.

Verschil in intensiteit handhaving
De intensiteit van handhaving op de Maasvlakte verschilt op dit moment nogal tussen Nederlandse en buitenlandse kentekens. Nederlandse voertuigen hebben een pakkans van 100 procent. De naleving is dan ook hoog: meer dan 99% van de Nederlandse voertuigen voldoet aan de toegangseisen. De pakkans voor buitenlandse voertuigen is veel lager. Toch blijkt bij de staandehoudingen dat de naleving van buitenlandse voertuigen ook hoog is, maar lager dan voor Nederlandse voertuigen. Het percentage schommelt tussen de 80 en 90 procent.
Bij milieuzones in de binnensteden geldt overigens hetzelfde: ook daar is het lastig om buitenlandse overtreders te beboeten. Maar omdat in Nederlandse binnensteden bijna geen buitenlandse vrachtauto’s komen, is het probleem daar minder urgent.


Bron: TLN.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 26, 2018 9:03 am

CNV bijt door in vakantiegeld kwestie

Afbeelding

CNV Vakmensen is proefprocessen gestart tegen twee transportbedrijven, GCA en Geodis. “We willen hiermee van de rechter duidelijkheid krijgen over de uitbetaling van vakantiedagen. Die klopt volgens ons niet. Als wij gelijk krijgen, hebben zeker 100.000 werknemers in de transportsector nog flink wat geld tegoed”, zegt Tjitze van Rijssel, onderhandelaar van CNV Vakmensen. Het gaat dan al snel om een nabetaling van duizenden euro’s per werknemer.
De uitbetaling van vakantiedagen is al langer onderwerp van gesprek met de werkgevers in de transportsector. Aanleiding is een arrest van het Europese Hof van Justitie (2011). Volgens die uitspraak moet de beloning voor een vakantiedag gelijk zijn aan de beloning voor een werkdag. “Dat is in de transportsector nu duidelijk niet het geval”, zegt Van Rijssel. “De uitbetaling van een vakantiedag is uitsluitend gebaseerd op het relatief lage basissalaris. Er wordt geen rekening gehouden met toeslagen en de vele overuren.”

Claims
Via de bond zijn inmiddels meer dan 750 claims binnengekomen tegen ruim 200 transportbedrijven. CNV Vakmensen wil nu met dagvaardingen tegen twee transportbedrijven (Geodis uit Lekkerkerk en GCA uit Moerdijk) via de rechter duidelijkheid krijgen over de vakantiedagen-kwestie. De dagvaardingen zijn namens drie werknemers uitgebracht. Deze drie leden hebben hun gegevens aangeleverd en aan de hand daarvan konden de vorderingen berekend worden. Het gaat om gemiddeld zo’n 1.000 tot 1.250 euro per jaar.

Achtergrond
De kwestie van het loon over vakantiedagen speelt bij meer bedrijven en sectoren, maar volgens Van Rijssel zitten werknemers in de transportsector in een bijzondere situatie. “Er is geen sector waar werknemers structureel zoveel overuren maken. Die overuren zijn onderdeel van hun salaris en moeten dus ook meetellen bij het uitbetalen van vakantiedagen. Werknemers die dit over de afgelopen vijf jaar willen vorderen, hebben volgens ons een sterke zaak. Het gaat om zeker 100.000 werknemers: niet alleen chauffeurs, maar ook kantoormedewerkers die in ploegendienst werken of planners die structureel in de weekenden werken.”
Tijdens het cao-overleg vorig jaar heeft CNV Vakmensen geprobeerd om met werkgeversorganisaties TLN en VVT een centrale deal te maken. “Dan hadden we het in één keer goed kunnen regelen voor iedereen. Maar de werkgevers wilden daar helaas niet van weten”, zegt Van Rijssel. “Dat betekent dat we de zaak nu aan de rechter voorleggen.”


Bron: Bigtruck.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma mar 26, 2018 9:08 am

Alles over de Mockingjay longline in Bigtruck

Afbeelding

In de nieuwe BIGtruck lees je alles over de Mockingjay Scania van Lasse Hansen. Hier vind je de...

Kijk en lees verder in Bigtruck.nl

Bron: Bigtruck.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma apr 09, 2018 2:35 pm

J.Westra Dokkum verder als TSO

Afbeelding

Afbeelding

Transport Service Oost, kortweg TSO is een nieuwe naam op het gebied van internationaal geconditioneerd transport. Remko Oost nam de activiteiten van Jan Westra uit Dokkum over en zet die voort onder deze nieuwe naam.
Oost nam begin dit jaar de activiteiten van Benedictra Autotransport over. Dit speciale transportbedrijf wordt binnenkort uitgebreid met twee combinaties waardoor de vloot groeit van vier naar zes eenheden. Daarnaast heeft eigenaar directeur Remko Oost met onmiddellijke ingang de activiteiten van J. Westra uit Dokkum overgenomen. Deze overname betekent wederom een uitbreiding van de vloot met twee combinaties.
Met de overname van twee combinaties van J. Westra uit Dokkum keert Remko Oost terug in het internationale geconditioneerde transport. Deze activiteit wordt los van Benedictra in een zelfstandig bedrijf ondergebracht onder de naam TSO. Die drie letters staan voor Transport Service Oost. ,,Met het autotransport binnen Benedictra loopt het bijzonder goed waardoor we ook daar de vloot binnenkort uitbreiden. Er komt een Scania S trekker met een gesloten oplegger voor autotransport en een combinatie voor 8 personenauto’s op basis van een Scania R.

Daarnaast deed zich nu de gelegenheid tot deze overname van J. Westra Transport uit Dokkum. Jan Westra stopt met zijn bedrijf vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Hij reed zelf op een auto en daarnaast had hij één chauffeur in dienst. Die chauffeur heb ik overgenomen, net als twee NTM koelopleggers met zijdeuren en het vaste werk op Scandinavië. Ik begin met drie nieuwe Volvo trekkers waarvan er twee inmiddels rijden. Voor een verdere uitbreiding zoek ik op dit moment nog gemotiveerde chauffeurs’’ aldus Remko Oost.
De stap naar het internationale geconditioneerde vervoer lag voor voor de hand. Jarenlang was hij actief in deze tak van wegtransport, eerst als planner en later als directeur/eigenaar van Land Transport. Remko Oost: ,,Het bloed kruipt waar het niet gaan kan zeggen ze, en deze kans kon ik niet laten gaan. Hiermee stap ik weer in het voor mij zo vertrouwde werk met als belangrijkste argument de continuïteit voor deze twee combinaties. Met het nieuw opgerichte Transport Service Oost wil ik een tweede poot onder mijn onderneming bouwen. Ervaringen uit het verleden hebben mij geleerd dat je nooit afhankelijk moet zijn van één soort werk. Auto’s zijn luxe producten terwijl levensmiddelen altijd doorgaan, ook in mindere tijden’’.
Voor de nieuwe activiteit werden er drie nieuwe Volvo FH trekkers besteld. Twee nieuwe FH’s rijden inmiddels, een derde Volvo FH komt er aan. De trekkers worden ingezet in combinatie met NTM koeltrailers met aan de linkerzijde deuren. Hierdoor zijn deze opleggers multifunctioneel inzetbaar en is retourlading vanuit Zweden vrijwel gegarandeerd.


Bron: Bigtruck.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Transportnieuws

Bericht door Klaes » ma apr 09, 2018 3:16 pm

Boete's bij onjuist zekeren meeneemheftruck

Afbeelding

Afbeelding

Tot nu toe was voor iedereen duidelijk hoe een meeneemheftruck gezekerd moet worden. Maar de politie is volgens TLN aan het bekeuren geslagen.
De meeste meeneemheftrucks rusten op twee stalen balken en zijn naar achteren opgesloten door een opstaande rand. Deze methode van zekeren is in Nederland zeer gangbaar en werkt in de praktijk goed, zegt TLN. Als extra beveiliging kan de meeneemheftruck aan beide zijden nog aanvullend worden gezekerd met behulp van kettingen of spanbanden. Voorwaarde is wel dat zowel de meeneemheftruck als het voertuig waar ze op vastzitten, zijn voorzien van extra sjorogen.
Over deze aanvullende methode van zekeren bestaat de nodige onduidelijkheid. De vraag is in hoeverre het verplicht is om dit te doen. De wetgeving is daar niet duidelijk over. Het gevolg is dat er op de weg door handhavers verschillend mee wordt omgegaan. Sommige korpsen volstaan met een waarschuwing, in andere regio’s zijn er boetes opgelegd. Zelfs ook bij voertuigen die niet beschikten over extra sjorogen. TLN betreurt deze gang van zaken. De organisatie is voorstander om meeneemheftrucks, indien mogelijk, extra te zekeren, maar vindt dat er niet zomaar bekeurd kan worden als de heftruck enkel via de gebruikelijke methode is vastgezet. Het advies van TLN is om hiertegen in beroep te gaan.
TLN heeft de politie gevraagd tot duidelijke landelijke afspraken te komen inzake de toepassing van de voorschriften voor het zekeren van meeneemheftrucks. De politie heeft toegezegd het onderwerp bij het eerstvolgende landelijke handhavingsoverleg in juni op de agenda te zullen plaatsen. Tot die tijd kunnen de regels op de weg nog verschillend worden geïnterpreteerd. Om problemen zoveel mogelijk te voorkomen, is het raadzaam om de aanwezige hulpmiddelen voor het extra zekeren van meeneemheftrucks zoveel mogelijk te gebruiken.


Bron: Bigtruck.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Plaats reactie

Terug naar “Transport gerelateerd nieuws”