Onlangs afgeleverd: Iveco

Hier vind u een overzicht van materieel wat onlangs is afgeleverd
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Beheerder
Site Admin
Berichten: 17134
Lid geworden op: ma nov 06, 2006 6:17 pm
Contacteer:

Onlangs afgeleverd: Iveco

Bericht door Beheerder » do feb 01, 2007 7:25 pm

Hier vind u een overzicht van onlangs afgeleverde Iveco's

Bij foto's en/of berichten waarvan het copyright niet bij de plaatser ligt, dient ten alle tijde een bron vermeld worden, zonder bron vermelding worden de berichten verwijderd.

Overigens is het wel zo leuk als foto's van nieuwe trucks zowel in dit topic verschijnen, als in het daarvoor bestemde topic.
Dit is het account voor berichten en officiële mededelingen vanuit het team.
Stuur geen E-mails & PMs naar dit account, deze worden niet gelezen. Klik >hier< voor de teamleden


Zelf mooie foto's voor dit topic maar niet zo handig met het borderen en uploaden van foto's? U kunt ook uw foto’s naar ons toesturen, dan plaatsen wij ze op het forum! Klik op deze tekst voor meer informatie!

Rik de Haan
Berichten: 18
Lid geworden op: vr nov 17, 2006 5:00 pm
Locatie: ablasserdam
Contacteer:

Bericht door Rik de Haan » do okt 25, 2007 10:03 am

Henk Vlot 2 Iveco's

Bron: Neef van Henk vlot, ook wel vader genoemd :P
de geen gezeur transporteur
http://www.haantrans.nl

Gebruikersavatar
Theo.D
Berichten: 3866
Lid geworden op: zo jun 29, 2008 9:53 am
Locatie: Assen
Contacteer:

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Theo.D » do mar 19, 2009 9:14 pm

Voor de Vries transport group.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » wo jan 27, 2010 11:33 am

Dachser en VDS Logistics zetten vrachtauto op aardgas in

WADDINXVEEN - Logistiek dienstverleners Dachser en VDS Logistics nemen samen een vrachtauto op aardgas (CNG) in gebruik. De milieuvriendelijke IVECO-vrachtauto wordt ingezet voor distributiewerkzaamheden in Rotterdam en Utrecht.

Eerder al zetten beide bedrijven een ecocombi en schone dieselvrachtauto’s in. Met dit aardgasvoertuig gaan Dachser en VDS Logistics nog een stap verder in schone en zuinige transportoplossingen.

Betere luchtkwaliteit
Vooral in grote steden is de luchtkwaliteit een punt van aandacht. Beide logistiek dienstverleners zijn zich bewust van de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid en kiezen daarom bewust voor de schoonste technieken die voorhanden zijn.

"De luchtkwaliteit in de centra van grote steden is in heel Europa steeds vaker reden om vrachtverkeer te weren of te beperken. Rijden op aardgas is bij uitstek geschikt om de luchtkwaliteit te verbeteren."

"Met dit voertuig kunnen we de binnensteden, waar steeds vaker beperkingen voor uitstoot gelden, gewoon binnenrijden. Dat is een enorme winst," aldus Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Netherlands.

Aardgastankstations
Naast de milieuaspecten, heeft aardgas ook een logistiek voordeel. Raffinage en transport over de weg zijn niet nodig. Het aardgas wordt in Nederland rechtstreeks vanuit de bron via pijpleidingen vervoerd naar het tankstation.

Afbeelding

Peter van der Sterre, directeur van VDS Logistics: "Het netwerk van aardgastankstations in Nederland wordt steeds verder uitgebreid. Onlangs nog is het eerste aardgasvulpunt in de regio Rotterdam geopend."

"We hopen dat er snel een landelijk dekkend netwerk ontstaat, zodat we de vrachtauto’s in heel Nederland kunnen inzetten."

Duurzaam rijden
CNG (Compressed Natural Gas) wordt op dit moment tot de schoonste brandstoffen gerekend van well-to-wheel. "Een vrachtauto op CNG stoot relatief weinig schadelijke stoffen uit.

Bovendien daalt de uitstoot van stikstofoxide met 95% en wordt ook de emissie van CO2 met circa 5% gereduceerd," vertelt Aat van der Meer. "Rijden op schone brandstoffen, zoals aardgas, is voor ons een belangrijke stap richting duurzamer rijden."

Om de uitstoot van CO2 nog verder te beperken, onderzoekt VDS Logistics samen met Kwakernaak Bedrijfswagens, de leverancier van het voertuig, hoe de vrachtauto op korte termijn kan rijden op biogas. Peter van der Sterre: "We willen zo snel mogelijk klimaatneutraal transport kunnen aanbieden aan onze klanten."

Bron: Transportonline
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » wo jan 27, 2010 11:41 am

Feijts verkocht 17e Iveco Strator

Monjean Transporte uit het Duitse Düren kocht bij de Charles Feijts Groep de 17e Iveco Strator. De wagen heeft een 10 liter motor en wordt ingezet voor bulktransport en voldoet aan de EEV norm.
Basis voor de Strator is een Iveco Stralis AS440S45T/P chassis met 450 pk en handgeschakelde ZF versnellingsbak. De Cursor 10 motor voldoet aan de EEV -emissienorm. De Strator wordt ingezet in combinatie met een bulkonderlosser voor het transport van producten voor landbouw en papierindustrie.

Een extra gemonteerde compressor op het chassis zorgt voor de luchtdruk bij het lossen. De twee 450 liter grote aluminium dieseltanks zorgen voor een Amerikaans uiterlijk. Monjean Transporte is sinds 1988 actief in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Het wagenpark bestaat uit diverse combinaties met tankopleggers, silo-opleggers, containerchassis, open opleggers en zeilopleggers. Iveco is er al vertegenwoordigd met Stralis en Eurocargo.

Bron: TTM.nl/ Websites CGF (http://www.cfg.nl/) en Strator (http://www.strator.nl/).

Afbeelding
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » vr mar 12, 2010 7:31 pm

Slimme combinatie zorgt voor schone efficiency

Met de ingebruikname van twee nieuwe 6x2 IVECO Stralis inzamelvoertuigen is door Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex de eerste stap gezet naar het rijden op groene brandstof. Peter Floor, directeur van Avalex, overhandigde op 11 maart de twee nieuwe en zeer schone aardgasvoertuigen aan de mannen van de inzameling.

De Iveco's zijn uitgerust met Faun Rotopress opbouwen en worden aangedreven door zuinige en zeer schone CNG (Compressed Natural Gas) aardgasmotoren.

Biobrandstof uit gft-afval
In de nabije toekomst zullen de inzamelvoertuigen van Avalex gaan rijden op biogas, afkomstig uit groente-, fruit-, en tuinafval. Het gft-afval dat Avalex inzamelt wordt door vergisting niet alleen omgezet in compost, maar ook in biogas, een 'groene' brandstof. In plaats van afval is het gft daarmee een duurzame energiedrager geworden.

Bij deze toepassing van biogas, geproduceerd uit het ingezamelde gft, rijden de voertuigen nagenoeg CO2 neutraal. CNG, Compressed Natural Gas, vermindert de CO2-uitstoot op de hele keten, van productie tot de uitlaat, met 9% t.o.v. diesel en 20% t.o.v. benzine en heeft nauwelijks uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden.

Afbeelding

Bij dit nieuwe voertuig is gekozen voor een koppelrijke 270 pk CNG motor met in totaal 8 ketels van 80 liter aardgas, die gelijk verdeeld zijn over het chassis. Tevens is gekozen voor een Allison 3200 automaat, waardoor de vrachtwagen een hoog koppel al bij een laag toerental beschikbaar heeft. BekkerLaGram verzorgde hier de levering van de Faun Rotopress opbouw.

Schoon, stil en slim
Naast de zeer beperkte uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden zijn de nieuwe aardgasvoertuigen ook erg stil en dat maakt het voertuig uitermate geschikt voor inzamelwerkzaamheden in woonwijken. De voertuigen worden uitgerust met een zogenaamde Rotopress.

Dit innovatieve systeem doet denken aan een betonmixer. Het afval wordt in een draaiende trommel samengeperst. Dit slimme systeem vraagt om minder onderhoud en is gemakkelijk te reinigen. Bovendien komt het lage energiegebruik van deze Rotopress het brandstofverbruik en dus uitlaatgasemissies ten goede.

Bron: Transportonline
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » di apr 13, 2010 3:57 pm

Allereerste Stralis LBG voor Chr. Vermeer Transport

Chr. Vermeer Transport in Dongen is sinds kort de eigenaar van de allereerste IVECO Stralis die rijdt op het vloeibare groene gas LBG (Liquified Bio Gas).

Afbeelding

De Iveco Stralis is voorzien van een 270 pk/ 1.100 Nm CNG motor. Iveco-dealer Schouten heeft 2 Chart LNG tanks gemonteerd, die gevuld worden met het door Rolande LNG geleverde vloeibare groene gas LBG. De actieradius van de truck ligt op een ruime 1.200 km.

Door toepassing van LBG, gemaakt uit stortgas, wordt de uitstoot van CO2 met maar liefst 80 procent gereduceerd. Bovendien zorgt de Iveco CNG motor met 3-weg katalysator voor een uitstoot die al valt onder Euro 6. Volgens Iveco liggen de emissie-prestaties van dit voertuig op alle fronten (CO2, roet, NOx en geluid) vijf keer lager dan van een moderne EEV dieseltruck.

Afbeelding

Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » ma apr 26, 2010 3:21 pm

Flobe kiest weer voor Iveco Strator

Handels- en aannemingsbedrijf Flobe uit Loenersloot was in 2008 een van de eersten die met de spectaculaire Iveco Strator ging rijden. Nu heeft Flobe weer een Strator gekocht, ter vervanging van een Scania T112.

Afbeelding

De door de Charles Feijts Groep geleverde truck is een 6x2 chassis met dubbellucht sleepas, 310 Pk Cursor 8 in EEV emissie en een handgeschakelde ZF versnellingsbak. De Active Time slaapcabine is wederom voorzien van een geheel nieuwe vlakke cabinevloer. Het chassis is verder voorzien van een door BUCA Born gemonteerd Palfinger haakarm containersysteem met een capaciteit van 15 ton.
De Strator zal door Flobe worden ingezet in combinatie met een Nooteboom 3-assige aanhangwagen, voor het vervoer van het eigen machinepark. De Strator werd tijdens de Carrosserie Vakdagen te Hardenberg aan Flobe afgeleverd.

Afbeelding

Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » ma aug 02, 2010 9:10 pm

Nieuw tijdperk voor Berendsen hygiene service Ede

EDE - Op vrijdag 23 juli nam Berendsen in Ede, 9 nieuwe Iveco Daily's, waarmee het totaal aantal Iveco Daily's binnen het bedrijf op zestien komt, een Daf CF SpaceCab met 2 assige Hertogh trailer met lift en stuur as, en een Mercedes sprinter in ontvangst.

Daarmee komt er een einde aan het vertrouwde wisselbak principe wat 12 jaar zijn dienst heeft bewezen.
Om sneller in te kunnen spelen op de constant groeiende, veranderende markt en milieu-eisen, en om de transportefficiëntie te verhogen is er gekozen voor de Iveco Daily 65 C18A met 176/400 nm, met eev euro 5 motor.

Afbeelding

De opbouw is verzorgd door Compaan in Assen en heeft een doorloop vanuit de cabine naar het laadcompartiment, verder is er een verlaagde uitstap voor de chauffeur vanuit het laadgedeelte.

Afbeelding

Voor de bevoorrading van de depots is gekozen voor een Daf CF 85/360 SpaceCab trekker met eev euro 5 motor, en een 2 assige Hertogh trailer waarvan de eerste as gelift en de 2 gestuurd.

Afbeelding

Met deze veranderingen is Berendsen volgens Expeditie Manager Wim Klijn verantwoordelijk voor de logistiek klaar voor de toekomst en is men in staat om snel en efficiënt te schakelen tussen vraag en aanbod.

©Transport Online
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » wo sep 22, 2010 5:34 pm

Nieuwe Iveco Trakker voor Zwama Fourage Grijpskerk

GRIJPSKERK – ZWAMA Fourage, Kunstmest en transport te Grijpskerk heeft onlangs een nieuwe IVECO Trakker 10x8 in gebruik genomen.

Voor het vervoer van zand, grind, puin, slip en asfalt werd naar een passende auto gezocht, de keuze viel hiervoor op een IVECO Trakker 10x8.

Lees verder
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » ma nov 08, 2010 4:43 pm

Schone en stille vrachtauto op groengas voor VDS Logistics

BODEGRAVEN/VOORBURG – Logistiek dienstverlener VDS Logistics neemt een ultraschone en stille vrachtauto in gebruik die zal gaan rijden op groen gas. De IVECO vrachtauto zal worden ingezet voor het bevoorraden van winkels en bedrijven in het Groene Hart, Stadsregio Haaglanden en Utrecht.

Schonere lucht en minder CO2
"Rijden op gas levert een positieve bijdrage aan de verlaging van CO2 uitstoot en een enorme verbetering van de luchtkwaliteit. Rijden op gewoon aardgas geeft al een beperkte reductie van de uitstoot van CO2 van circa 5 tot 10%," aldus Peter van der Sterre, directeur van VDS Logistics. "Groengas geeft een reductie oplopend tot wel 90% . Daarnaast is de uitstoot van schadelijke stoffen nagenoeg terug gebracht naar nul."

Lees verder
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » do mei 12, 2011 3:50 pm

Iveco Stralis bio-LNG voor Van der Nat

Van der Nat transport services uit Giessen (Noord-Brabant) neemt haar eerste truck op Bio-LNG in gebruik. Het tweede voertuig volgt al spoedig na de vakantieperiode.

Afbeelding

De trekker is een Iveco Stralis met een 270 pk CNG motor die door Iveco Schouten geschikt is gemaakt om op LNG te kunnen rijden. Het voordeel hiervan is dat de actieradius veel groter is dan met CNG. Door het gebruik van Bio-LNG is het voertuig ook nog eens 80 procent CO2 neutraal. Het voertuig zal worden ingezet voor levensmiddelendistributie voor voornamelijk Sligro in Veghel . Doordat het voertuig voldoet aan de PIEK Quiet truck-norm kan het voertuig zonodig ook 's ochtends en 's avonds in de binnensteden worden ingezet, zodat de spits kan worden vermeden zonder dat omwonenden geluidshinder ondervinden.
Het vloeibaar biogas wordt geproduceerd uit afval en kent een methaangehalte van 98 procent waardoor de energie inhoud per kilo optimaal is. Bovendien wordt een CO2 reductie bereikt van 80 procent in de keten. De te verwachten groei in het gebruik van deze truckbrandstof maakt EU doelstellingen ten aanzien van CO2 reductie (20 procent in 2020) haalbaar.

De grote voordelen van het rijden op vloeibaar biogas komen tot uitdrukking in het geluid en de emissies. De truck is een vijf keer stiller dan een vergelijkbare dieselmotor. Het bevoorraden van winkels in de ochtend en avond is mogelijk zonder overlast (PIEK gecertificeerd). Daarnaast is het voertuig 3 maal schoner dan de Euro 6 emissie norm, welke in 2014 van kracht wordt voor zware trucks. De Iveco Stralis wordt aangeboden met vermogens van 270 en 330 PK met een goede actieradius tot 1.000 km.

Bron: TTM.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » do jul 28, 2011 3:38 pm

Zes Iveco ECO Stralis voor Kuehne + Nagel

Onlangs werden zes IVECO ECOStralis voertuigen afgeleverd aan Keuhne + Nagel. Iveco claimt dat de ECOStralis door toepassing van een aantal voorzieningen in staat is om een zeer laag brandstof verbruik te realiseren.

Afbeelding

De motor is bijvoorbeeld in staat het vermogen aan te passen aan het actuele combinatiegewicht, waardoor deze IVECO in staat is om meerdere procenten brandstof te besparen. Ook aan de invloed van de chauffeur is gedacht. Bij de aankoop van eenECO-Stralis is een ECO Driver training inbegrepen. Huehne + Nagel zet de trekkers in in het nationaal vervoer van levensmiddelen en ze zullen dagelijks circa 500 kilometers gaan afleggen tussen de distributiecentra en producenten.

Kuehne + Nagel is wereldwijd een van de grootste logistieke dienstverleners. Met ruim 900 vestigingen in meer dan 100 landen, ontwikkelt Kuehne + Nagel uiteenlopende geïntegreerde logistieke oplossing voor haar klanten. Kuehne + Nagel Nederland, neemt als poort tot de Europese Unie, met 27 vestigingen een sleutelpositie in. Het bedrijf heeft meer dan 500.000 m2 magazijnoppervlak, waar 2.500 medewerkers zorgen voor de end-to-end Supply Chain-oplossingen voor zowel nationale als internationale klanten.

Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding, off-roadmissies, defensie en civiele bescherming. Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. (RW)

Bron: TLN.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » do jan 26, 2012 5:59 pm

Vrachtwagen HAK rijdt op eigen groenten

Groentefabrikant HAK neemt vandaag de eerste 'groene' HAK vrachtwagen in gebruik. De truck rijdt op LBG, voluit Liquified BIO Gas, afkomstig van de vergisting van rest- en groenteafval. De groentefabrikant wil de komende jaren volledig overstappen naar dit type duurzame vervoersmiddelen voor de belevering van afnemers. Door het rijden op biogas wordt in de gehele logistieke keten een CO2 reductie van maar liefst 80% gerealiseerd ten opzichte van fossiele brandstof. Ook zijn de vrachtwagens vijf keer stiller dan conventionele vrachtwagens die op diesel rijden.

De overstap naar biogas maakt HAK samen met haar vaste vervoerspartner Van der Nat Transport Opslag Distributie in Giessen. Deze vervoerder rijdt dagelijks met gemiddeld tien vrachtwagens door Nederland om afnemers van HAK te beleveren. De nieuwe trucks op biogas moeten dit zware wegtransport op termijn sterk verduurzamen.

Lees verder
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Gebruikersavatar
Klaes
Berichten: 20335
Lid geworden op: do dec 10, 2009 12:50 pm
Locatie: Fryslân

Re: Nieuws over nieuwe vrachtwagens bij bedrijven

Bericht door Klaes » vr feb 17, 2012 6:16 pm

Boels krijgt zeshonderdste Iveco

Afbeelding

Verhuurbedrijf Boels Rental kreeg onlangs haar zeshonderdste Iveco afgeleverd.

Het gaat om een zware Stralis 6x2-trekker met 440 pk EEV-motor. De truck werd geleverd door Charles Feijts Groep, die al sinds 1996 Iveco's levert aan Boels. Vlak voor de ingebruikname van de Stralis plaatste Boels Rental een grote order voor maar liefst 65 Iveco's die dit jaar geleverd zullen worden aan Boels-vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Bron: Truckstar.nl
Take life the way it is

De ein fan elke reis is it paad werom

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws over nieuwe vrachtwagens & Trailers bij bedrijven”